104903
Książka
W koszyku
Sensory chemiczne i biosensory / redakcja naukowa Zbigniew Brzózka, Elżbieta Malinowska, Wojciech Wróblewski. - [Wydanie I]. - Warszawa : PWN, 2022. - XXII, 326 stron : fotografie, ilustracje (w tym kolorowe), tabele, wykresy ; 24 cm.
Publikacja "Sensory chemiczne i biosensory" omawia podstawowe cechy, zalety i ograniczenia sensorów chemicznych i biosensorów oraz ich praktycznych zastosowań w klinicznej i procesowej kontroli analitycznej, w diagnostyce medycznej, w systemach kontroli bezpieczeństwa oraz w analizie środowiskowej. Przybliża zagadnienia związane z podstawami działania sensorów i biosensorów, materiałami i technologiami wykorzystywanymi do ich produkcji, a także zastosowaniem sensorów w praktyce. Pokazuje rozwój sensorów chemicznych i biosensorów indukowany pojawianiem się nowych materiałów i technologii oraz zapotrzebowaniem tego typu urządzenia zarówno analityce klinicznej, jak i przemysłowej. Autorami są doświadczeni pracownicy naukowo-badawczy z kilku ośrodków akademickich w Polsce, zajmujących się od wielu lat projektowaniem tego typu narzędzi analitycznych.
Status dostępności:
Wyp. Miejska (Rynek 8)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 543:616-074 [lok. Wypożyczalnia Miejska] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografie, netografie przy pracach. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla pracowników ośrodków naukowych i przemysłowych, pracowników dydaktycznych prowadzących zajęcia z analityki chemicznej i metrologii.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej