á
â
ă
ä
ç
č
ď
đ
é
ë
ě
í
î
ľ
ĺ
ň
ô
ő
ö
ŕ
ř
ş
š
ţ
ť
ů
ú
ű
ü
ý
ž
®
€
ß
Á
Â
Ă
Ä
Ç
Č
Ď
Đ
É
Ë
Ě
Í
Î
Ľ
Ĺ
Ň
Ô
Ő
Ö
Ŕ
Ř
Ş
Š
Ţ
Ť
Ů
Ú
Ű
Ü
Ý
Ž
©
§
µ
Minusy: nachalna promocja diety wegańskiej, nagonka na mięso i podtrzymywanie przestarzałych przekonań o wielkiej szkodliwości cholesterolu, przekonywanie czytelnika o szkodliwości nabiału, w tym mleka. Powyższe nie jest zgodne z najnowszymi badaniami (Instytut Żywienia i Żywności). (...) Autorzy nie biorą pod uwagę uwarunkowań genetycznych w grupach etnicznych - mleko jest dobrze trawione przez większość mieszkańców Europy Środkowej.
Ogólnie - ciekawe, wiele istotnych informacji i wieloaspektowe podejście do problemu, ale dobrze jest skonfrontować z innymi źródłami (zwłaszcza zalecenia dietetyczne).