105544
Book
In basket
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem - konwalią. 140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW - według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach. Według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień. Nowatorska forma i maksimum treści: opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia ; ponad 200 zdjęć i 206 rysunków; rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny ; przepisy kulinarne.
Availability:
Wyp. Miejska (Rynek 8)
There are copies available to loan: sygn. 633.88+615.322 [lok. Wypożyczalnia Miejska] (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again